Există o clasificare a celor mai frumoase mașini decapotabile din lume! Printre ele se numără câteva modele deja celebre, vândute de casele de licitații mari ale lumii la prețuri extraordinar de mari.

Jaguar E-Type

Este un model clasic de mașină sport Jaguar. Designul este foarte atrăgător și a fost apreciat de foarte mulți critici ai lumii. Este o mașină dotată cu un motor în 6 sau 12 pistoane și tracțiunea este pe spate la acest model. Nu numai aspectul acesteia contează foarte mult! Jaguar E-Type este prima mașină de serie accesibilă pentru orice persoană care a reușit să atingă viteza de ….250 km/h.

Ferrari 250 GT California Spyder

Este un automobil foarte modern realizat în serie foarte mică de către Enzo Ferrari. Designul este cu totul de deosebit, ca la oricare din mașinile de marcă proiectate de constructori italieni. Performanțele sunt foarte bune iar prețul de vânzare poate depăși suma de 20 milioane de EURO.

Jaguar XK120

Modelul acesta de mașină Jaguar a fost fabricat în Anglia între anii 1948 și 1954. Este un model de mașină care are un design absolut potrivit inclusiv pentru timpul prezent. Este motivul pentru care este considerată drept una dintre cele mai frumoase mașini din lume in momentul de față.

Mercedes-Benz 300 SL Roadster

Este considerat cel mai frumos roadster pe care constructorii germani de automobile l-au construit vreodată. Modelul Mercedes-Benz 300 SL este varianta decapotabilă a modelului Gullwing. Are o formă unică, garda la sol și roți semi-acoperite.