Pantone Color Institute a numit culoarea anului 2022! Este vorba despre o culoare care simbolizează creativitate și foarte multa inventivitate. „Considerăm că aceasta a fost culoarea perfectă pentru a transmite acele sentimente despre viitor” au declarat reprezentanții instituției mai sus menționate pentru presă, anul trecut.

Unul dintre principiile principale care stau la baza alegerii culorii anului este următorul: culoarea trebuie să reflecte în mod fidel ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Această culoare este inspirata din culorile liliacului, ale lavandei și ale unei flori care se numește periwinkle. Un amestec de albastru și nuanțe foarte frumoase de roșu-violet, putem spune.

Care au fost culorile anilor 2020 și 2021?

Același institut desemnat sa aleagă culorile fiecărui an în parte au ales pentru anul 2020 culoarea Classic Blue, iar pentru anul 2021 au fost desemnate două culori drept culorile anului: Ultimate Gray și Illuminating.

În mod cerc alegerile au ținut cont și de perioada foarte grea prin care trecem cu toții încă din anul 2019. Pandemia a fost și este o încercare foarte grea, mai ales pentru țările foarte dezvoltate din Europa care au suferit pierderi importante.

Așadar, dacă doriți să fiți în ton cu moda, începând cu ținutele vestimentare și continuând cu amenajarea locuinței, veți ști ce să alegeți în acest an.

Același institut a ales alte 10 culori drept culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Este vorba despre Spun Sugar, Gossamer Pink, Skydiver, Daffodil, Glacier Lake, Harbor Blue, Coca Mocha, Poinciana și Panton 18-3324.