Tot mai mulți oameni care doresc să își vândă mașina veche sau să își achiziționeze una nouă apelează la varianta online care este mai simplă și mai puțin costisitoare decât vechile metode. În trecut puteai apela la un anunț în ziar sau puteai merge la târguri dacă doreai să îți vinzi mașina sau să cumperi una nouă. Aceste metode costau timp și bani, iar procesul putea fi mult întârziat.

Ce avantaje oferă folosirea unei platforme de vânzări auto?

Site-urile de cumpărări și vanzari auto online utilizează motoare de căutare inteligente pentru a vă ajuta să comparați mai multe tipuri de autovehicule în funcție de criteriile pe care le selectați. Un avantaj major al folosirii unei platforme de vânzări online este acela că anunțul dumneavoastră va ajunge la mii de oameni într-un timp foarte scurt. În prezent, toți utilizează internetul într-un mod sau altul, iar asta a ajutat și la dezvoltarea și îmbunătățirea metodelor clasice de publicitate. Vânzarea offline poate veni la pachet cu un nivel de stres ridicat. Veți găsi mai greu un cumpărător interesat, va trebui să negociați prețul, iar atunci când vă întâlniți fizic există posibilitatea să nu finalizați tranzacția, acest lucru repetându-se de mai multe ori până când veți reuși să vindeți mașina.

Preț mai bun și mai puține comisioane

Un alt avantaj este acela că poți obține un preț mai bun pentru un autoturism pe care vrei să îl vinzi. Platformele de anunturi auto gratuite te ajută să intri în contact cu persoane care sunt dispuse să plătească prețul pe care tu l-ai stabilit pentru autoturismul pe care îl vinzi, iar pozele și detaliile pe care tu le poți oferi îi ajută să capete încredere că produsul găsit e cel pe care și-l doresc. Pe lângă faptul că vă pun în contact direct cu cumpărătorii interesați, platformele online ajută și la scăderea taxelor suplimentare ale intermediarilor la care ar fi trebuit să apelați în cazul unei vânzări clasice.

Cât de ușor este să folosești o platformă online pentru a căuta mașina dorită?

Odată cu dezvoltarea online-ului tot mai multe platforme de vânzări auto au creat pentru utilizatorii lor interfețe prietenoase și intuitive care să îi ajute să găsească ușor mașina dorită. Tot ce trebuie să faci în cazul în care vrei să vinzi o mașină este să îți creezi un cont pe o astfel de platformă, să încarci pozele cu autoturismul pe care vrei să îl vinzi. Mai multe poze te pot ajuta să găsești mai repede un posibil cumpărător și să introduci detaliile legate de mașină, cum ar fi anul fabricației sau numărul de kilometri parcurși.

În cazul în care te afli în poziția de cumpărător, filtrele pe care le poți folosi te ajută să găsești exact mașina pe care o dorești. Selectezi tipul de autoturism, marca, anul de fabricație și prețul pe care le dorești, iar pe site îți vor apărea doar mașinile care se încadrează în aceste condiții. Suplimentar poți selecta chiar și culoarea dorită, aria în care dorești să găsești mașina sau motorizarea.