Nu este deloc complicat să ne îngrijim parul …. într-un mod 100% natural. Măștile pentru păr preparate în casă din ingrediente complet naturale sunt cele mai bune. Fără programări la saloanele de înfrumusețare, fără costuri mari, fără multe produse chimice în componență.

Le putem prepara singure, din ingrediente simple care nu costă deloc foarte mulți bani.

Ouăle sunt alimente folositoare organismului nostru. La fel de hrănitoare sunt și pentru păr! Efectele lor minunate se datorează în primul rând componentelor lor: multe vitamine, A, B, D, multe proteine, minerale precum potasiu și calciu. Toate acestea la un loc vor face adevărate minuni. Va trebui sa adăugați în compoziție  și puțin lapte, 2 lingurițe de ulei de măsline și zeamă de lămâie (1/2 de lămâie!). Toate aceste ingrediente se vor amesteca foarte bine. Compoziția poate include 1-2 ouă sau 100-200 ml de lapte, în funcție de lungimea părului. Trebuie aplicată pe cap și menținută 15-20 de minute. Este benefică atât pentru scalp cât și pentru firele de păr.

Mască de păr cu avocado

Este un fruct minunat bogat în flavonoizi, antioxidanți, vitamine, acid folic, calciu, potasiu, acid oleic, etc. Toate aceste componente vor hrăni foarte bine firele de păr și le vor oferi un aspect de vis. Este o mască de păr foarte buna pentru părul uscat. Așadar, puteți amesteca pulpa de la fruct de avocado, la care veți adaugă 1 lingură de ulei de măsline și 50 ml de lapte. Se omogenizează foarte bine cu ajutorul unui blender și pasta se va aplica de la rădăcina părului până la vârful acestuia. Masca trebuie menținută 15-20 de minute. Se va clăti foarte bine părul cu apă caldă. La final, spălați părul cu un șampon bun, fără a folosi nici un fel de balsam de păr. Masca din avocado este suficient de grasă și protejează foarte bine firele de păr.