Chiar și înainte de naștere, mulți părinți își pun întrebarea ce haine bebe să cumpere. Indiferent dacă îl naști vara sau iarna, vei avea nevoie de următoarele hăinuțe nou născuți:

  • 8 scutece, câte 4 dimensiuni 50/56 și ca mărime 62/68
  • 6 cămăși, câte 3 ca mărime 50/56 și în mărime 62/68
  • 2 – 3 căciulițe din bumbac în mărime 39
  • 6 salopete bebeluși sau body, câte 3 ca mărime 50/56 și ca mărime 62/68
  • 2 perechi de mănuși împotriva zgârieturilor
  • 2 perechi de șosete de lână
  • 6 perechi de șosete din bumbac
  • Pătură ușoară pentru bebeluși.

Dacă bebelușul se naște iarna, atunci va avea nevoie și de o salopetă termică, o salopetă impermeabilă sau o salopetă din lână fiartă. Desigur, nu trebuie să lipsească o căciuliță călduroasă. 

Mărimi de haine potrivite pentru bebelușul tău

Mărimea hăinuțelor corespunde mărimii bebelușului tău de la picioare până la cap. Fiind indicat să cumperi primele haine bebe înainte de naștere, acestea ar trebui să fie în mărimea 50/56 și culoarea specifică pentru băieței sau pentru fetițe. Bebelușii născuți prematur au nevoie de dimensiuni și mai mici. Poți găsi un tabel de mărimi cu toate dimensiunile exacte într-un ghid de haine pentru bebeluși.

Un alt sfat: bebelușii cresc foarte repede în primele luni. Articolele de hăinuțe nou născuți care sunt purtate frecvent, cum ar fi body, treninguri bebeluși și salopete, ar trebui să fie disponibile și în următoarele două mărimi.

Ce trebuie luat în considerare atunci când cumperi îmbrăcăminte pentru bebe?

Pentru a face îmbrăcarea și dezbrăcarea mai ușoară pentru copilul tău, ai grijă la deschiderile practice atunci când cumperi salopete bebeluși. O salopetă cu deschidere cu capse sau nasturi între picioare este ideală pentru schimbarea scutecului. Cămășile care au nasturi în cusătura umărului sunt, de asemenea, mult mai ușor de îmbrăcat, iar pantalonii cu o talie moale sunt mult mai confortabili pentru bebelușul tău.

Material. Pielea bebelușului reacționează foarte repede la substanțe și alte influențe externe. Ar trebui să selectezi cu atenție articolele de îmbrăcăminte care se află direct pe piele. Interiorul trebuie să fie moale, neted și, dacă este posibil, din materiale naturale precum bumbacul sau lâna fiartă. Pentru a evita o eventuală iritare a pielii bebelușului, trebuie să speli bine îmbrăcămintea înainte de a îmbrăca bebelușul pentru prima dată.

Îngrijire. Deoarece hainele pentru bebeluși se murdăresc mai des, este important să acorzi atenție materialelor care nu sunt doar rezistente, ci și ușor de curățat. De asemenea, ar trebui să respecți specificațiile de temperatură ale producătorului. Îmbrăcămintea trebuie să fie lavabilă la 40  de grade C. Abia atunci bacteriile sunt ucise în mod fiabil. 

Mărimea. Îmbrăcămintea bebelușilor și a copiilor în general trebuie aleasă la dimensiunea potrivită. O mărime prea mică restricționează mișcarea bebelușului, dar nici o mărime mai mare nu este confortabilă.

Bebelușul are nevoie de pantofi?

De fapt, botoșii pentru bebe arată incredibil de drăguț și cu greu le poți rezista. Cu toate acestea, bebelușii nu au nevoie de încălțăminte până când nu pot merge. Șosetele cu opritor sau botoșeii din piele sunt mai buni pentru a învăța să meargă. Acest lucru le permite să se descurce bine cu podelele alunecoase și să dezvolte totuși o senzație bună de mers.